SportQube Sportmedisch Adviescentrum

Bij SportQube gaan we voor optimale prestaties van alle sporters. En daarin speelt het Sportmedisch AdviesCentrum een belangrijke rol. Sportartsen, fysiotherapeuten en onderzoekers zorgen er samen voor dat sporters zich fysiek goed ontwikkelen en blessures worden voorkomen. Hoe mooi is dat: de expertise van CWZ Sportgeneeskunde, HAN Seneca en Fysiotherapie Bottendaal samen gebundeld voor complete sportmedische begeleiding: sportmedisch onderzoek, advies, behandeling én begeleiding. Bedoeld voor al onze sporters.

Sportarts

Op vaste tijden is een van de CWZ sportartsen aanwezig. De arts onderzoekt, stelt diagnoses en behandelt. Speciaal voor blessures is er een blessurespreekuur, ook op een vaste dag in de week. Als het nodig is, schakelt de arts een van de fysiotherapeuten in. De sportarts heeft ook een belangrijke rol in het sportmedisch onderzoek waar sporters gebruik van kunnen maken. Maandelijks overleggen de artsen met de fysiotherapeuten en trainers over de sporters in een multidisciplinair overleg.

Afspraak maken

Fysiotherapeut

SportQube is ook basis van de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Bottendaal. Ze houden er bijna dagelijks spreekuur. Als deskundigen van het bewegen screenen zij klachten aan het bewegingsapparaat en behandelen deze. Als het nodig is schakelt de fysiotherapeut een sportarts in. De lijn met de artsen en trainers is kort. Als er iets aan de hand is, kan het snel worden opgepakt. Of besproken worden in het maandelijks multidisciplinair overleg tussen de sportartsen, fysiotherapeuten en trainers.
Afspraak maken

Sportpakket

HAN Seneca werkt nauw samen met de sportartsen van CWZ. Het beste van sport, wetenschappelijk onderwijs en sportmedische zorg zijn gebundeld op één plek. Er wordt een uitgebreid sportpakket aangeboden aan alle verenigingen in de regio Nijmegen. Dit omvat o.a. sportmedisch onderzoek inclusief uitgebreide meetanalyse, blessure registratie en -preventie, multidisciplinair overleg en informatieavonden. Topsporters en talenten, maar ook recreanten krijgen hiermee de best mogelijke medische begeleiding.

Meer informatie of interesse

Bij CWZ sportgeneeskunde kunt u terecht voor een snelle diagnose en deskundige behandeling van blessures. Sporters van elk niveau zijn welkom. Ook als u problemen heeft aan het bewegingsapparaat die niet door sport komen. Zij verrichten ook sportmedisch onderzoek en keuringen.

HAN SENECA, een onderdeel van HAN Sport en Bewegen, is het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid en houdt zich bezig met gezondheids- en prestatiebevorderende dienstverlening. Bij HAN SENECA staat een integrale benadering van gezondheid centraal.

Fysiotherapie Bottendaal heeft verschillende vestigingen in Nijmegen, oa. bij SportQube. Ze beschikken over veel expertise op het gebied van sportblessures. Maar u kunt er terecht voor alle voorkomende indicaties voor fysiotherapie.

Diëtetiek en leefstijlpraktijk ProFitt heeft verschillende vestigingen in Nijmegen, o.a. bij SportQube. Laura Hoogers is vanuit ProFitt werkzaam in de Sportqube. Je kunt bij haar terecht voor al je (sport)voedingsvragen in de breedste zin van het woord. Kijk op de site voor meer informatie.