Welke sporten vind je bij SportQube?

Talentontwikkeling

Bij SportQube zien we talentontwikkeling heel ruim. Topsporttalenten nemen een belangrijke plaats in, maar ook in breedtesport en onderwijs is sprake van talentontwikkeling. Beter worden in wat je graag doet, dat is het uitgangspunt. En dat geldt zelfs voor de professionals in SportQube.

Breedtesport

Er is een ruim aanbod aan breedtesport in SportQube en dat aanbod groeit nog elke dag. Voor elk niveau en voor elke leeftijd is er iets te doen. Dat wordt verzorgd door de vaste partners van SportQube en door andere initiatieven die de ruimtes huren op tijden dat ze beschikbaar zijn.

bijzondere projecten

In SportQube ontstaan samenwerkingsverbanden die bijzondere sportprojecten mogelijk maken. Zo loopt er momenteel een SportImpuls project om heel de buurt rond SportQube aan het bewegen te krijgen. Op de homepage houden we je op de hoogte van bijzondere projecten die kenmerkend zijn voor het unieke concept van SportQube.

Regionale talenten centra (RTC’s)

Een RTC is een regionale talentenopleiding van een landelijke sportbond. Ze zijn bedoeld om talenten voor te bereiden op een topsportcarriere. Ze leren niet alleen de sport, maar ook alles wat erbij komt kijken. Bij SportQube zijn de RTC’s aangesloten voor turnen, rugby en judo.

Waar aanmelden?

Als je wilt sporten in SportQube kun je je opgeven bij de aanbieder van die sport. Er zijn een paar activiteiten die door SportQube zelf worden georganiseerd. Welke sporten je kunt doen en bij wie je moet aanmelden kun je zien op onderstaande lijst met activiteiten. Klik op het logo om naar de website van de aanbieder te gaan.

 

 

Hazenkamp Gymsports
-Partner van SportQube-

De Hazenkamp is met meer dan 2.000 leden de grootste sportvereniging van Nijmegen en de grootste turnvereniging van Nederland. Sporten bij de Hazenkamp is voor iedereen mogelijk, er is een breed en divers aanbod waar voor iedereen iets tussen zit: of je nu beginnend bent of een topsporter, of je als peuter van 1,5 kennis wil maken met je eerste sport tot aan ver in de senioren jaren, het kan allemaal.

Sportaanbod
Bekijk het lesaanbod op www.hazenkamp.nl
De Hazenkamp beheert in SportQube ook de trampolinezaal. Wil je een uurtje vrij komen springen of de zaal huren voor een kinderfeestje? Meer info kun je vinden op hazenkamp.nl/springzaal/

Top Judo Nijmegen
-Partner van SportQube-

Stichting Top Judo Nijmegen (STJN) biedt sinds 21 augustus 2001 judoka's uit de regio Nijmegen de mogelijkheid tot het verder ontwikkelen van hun talent als wedstrijdjudoka. STJN verzorgt de opleiding van jonge, talentvolle judoka's en werkt gestructureerd aan de ontwikkeling van wedstrijdjudoka's. Het Regionaal Talenten Centrum (RTC) judo vindt onderdak bij STJN.

Sportaanbod
Judo voor gevorderden +12 jaar
Aanmelding in overleg met de coach van je club.

Rugby Academy Oost
-Partner van SportQube-

Rugby Academy Oost is een Regionaal Training Centrum (RTC) en heeft tot doel talentvolle rugbyspelers de kans te bieden om zich individueel in hun rugbykwaliteiten te ontwikkelen tot topsporter. Zij tracht talentvolle jeugdspelers die de ambitie hebben een nationale of internationale rugbycarrière te bereiken, een springplank te bieden om die droom waar te maken. Rugby Academy Oost streeft ernaar talenten te begeleiden en te ontwikkelen, zodat zij niet alleen tot de besten in hun leeftijd behoren, maar dan ook de stap zetten naar een vervolg in de internationale rugbywereld.

Sportaanbod
- Rugby Academy, 12-18, Topsport
- Rugby Academy Light, 10-12, Gevorderd
- Rugby Academy Senior, 18+, Topsport & gevorderd

Tomoda
Judo-Karate-Weerbaarheid

Sportaanbod
- Judo voor kleuters (4-6 jaar)
- Judo voor kinderen (7-12 jaar)
- Judo voor tieners (13-17 jaar)
- Judo voor volwassenen (18+jaar)
- Wedstrijd judo (instroom Top judo Nijmegen)
- Karate voor jeugd (8-17 jaar, instroom Karate Chikara volwassenen)
- Weerbaarheidstraining voor jeugd (Rots & Water)
- Val preventie (50+)
- Budo clinics voor andere sporters
- Teambuilding weerbaarheid bedrijven

Aikido Centrum Nijmegen

Sportaanbod
- Aikido, kinderen en volwassenen, alle niveaus

Karate Chikara

Sportaanbod
-Karate
-Zelfverdediging
-Traditioneel Okinawa Goju Ryu Karate-do
Vanaf 15 jaar en ouder
Voor info: 0622157394

Studententurnvereniging KUNST

Sportaanbod
- Turnen voor studenten

Flex Dansstudio

Sportaanbod
- Breakdance, 9+ beginners
- Hiphop, 10+, beginners en gevorderd
- Moderne dans, 17+, gevorderd

Sparta Nijmegen

Gymnastiekvereniging Sparta Nijmegen bestaat al sinds 7 januari 1898 en mag zich daarom de oudste gymnastiek- en turnvereniging van Nijmegen noemen. Gezelligheid en plezier voeren de boventoon in onze turnactiviteiten. 

Sportaanbod
Vanaf de leeftijd van 4 jaar worden turntrainingen aangeboden. Er worden lessen op zowel recreatief-, als op selectieniveau aangeboden. Daarnaast is er een springgroep waar het allemaal draait om verschillende sprongen. Deze groep is voor zowel jonge kinderen als voor tieners interessant.

Boksschool Mastergym

Sportaanbod
Bokslessen

Emlab

Sportaanbod
Aerofit

Terraia Fun Fit
terraia@hotmail.com

Sportaanbod
Zumba

Emilia Stay Fit
emiliastayfit@hotmail.com

Sportaanbod
Zumba